Organisatie

Team De MuziekSpeelplaats

Danny van Zuijlen
Zakelijk leider

“Ik werk aan een gezonde organisatie om zoveel mogelijk kinderen samen muziek te kunnen laten maken in de buurt”
Siggi Florentina
1ste Boegbeeld – Den Haag

“Ik zal toekomstige boegbeelden helpen door mijn ervaringen om te zetten in waardevolle lessen en ondersteuning!”
Servaas Schrama
ICT – Functioneel beheer

“Ik help daar waar mogelijk om de digitale dienstverlening continue te verbeteren!”

Bestuur | Directie

Tjeerd P. Oosterhuis
Componist | Producer | Mede-oprichter
Voorzitter
“Het zou mooi zijn als er naast voetbalveldjes ook muziekspeelplaatsen komen voor álle kinderen!”
Jean-Marc Kessely
Senior Studio Engineer
Secretaris
“Een prachtig initiatief waarbij kinderen de gelegenheid krijgen om hun creativiteit te ontplooien en energie te gebruiken tevens op een speelse manier leren samenwerken!”
Valentijn van der Beek
Sales Directeur Hanos
Penningmeester
“Samen creatief bezig zijn met muziek is ontzettend leuk én nuttig voor kinderen. Je gunt ieder kind de mogelijkheid om dit te doen!”
Michel Koolmees
IJsondernemer | Mede-oprichter
Directielid
“Wij inspireren en helpen muzikale buurtleiders die een De MuziekSpeelplaats organiseren waar alle kinderen samen met muziek spelen zoals zij ook naar een sportveldje in de buurt gaan!”

Raad van Advies

Georg Werger
Advocaat, ondernemingsrecht
“Het zou mooi zijn ……”
Gerdy Harteveld
Voorzitter RvT NBD Biblion
“Een prachtig initiatief …..”
Muziek voor kinderen waar dat niet zo vanzelfsprekend is. Graag maken wij dat wel vanzelfsprekend. We zien kinderen graag hun talenten ontdekken, samenwerken met andere kinderen uit de wijk. Daarom zijn we De Muziekspeelplaats gestart.
Wij willen de groep kinderen en jongvolwassenen (van 0 tot 21 jaar) inspireren en helpen muziekspeelplaatsen succesvol te organiseren.

Wij zijn een groep mensen die elkaar vinden vanuit onze liefde voor muziek en passie voor de ontwikkeling van het kind.
Stichting De MuziekSpeelplaats heeft een culturele ANBI-status, is aangesloten bij Goede Doelen Nederland en is een CBF erkend Goed Doel. De dagelijkse leiding ligt bij een klein bestuur. De MuziekSpeelplaats ondersteunt (de opstart van) lokale muziekspeelplaatsen die – gesteund door vrijwilligers uit de buurt – kinderen de mogelijkheid bieden om kennis te maken met muziek en andere kinderen.

Oprichters van Stichting Muziekspeelplaats zijn Tjeerd Oosterhuis en Michel Koolmees. Over hun droom om project ‘De Muziekspeelplaats’ op te pakken, zegt Tjeerd Oosterhuis het volgende:
“Als liedjesschrijver, componist en producer ben ik betrokken bij Kinderen voor Kinderen. Dat geeft erg veel voldoening, omdat het altijd fijn is om met kinderen te werken tijdens hun ontwikkeling. We leren dat muziek maken mensen op allerlei gebieden helpt, maar we merkten ook dat veel kinderen niet naar Kinderen voor Kinderen concerten (konden) komen! Waarschijnlijk omdat het niet voor alle gezinnen is weggelegd om bijvoorbeeld een muziek event te bezoeken. Maar er zou ook een veilige locatie in de buurt moeten zijn, waar kinderen samen muziek kunnen maken! Aangezien ik al jaren werkzaam ben in de muziekindustrie, wil ik graag iets terug doen voor kinderen. Speciaal voor hen voor wie het niet vanzelfsprekend is in de buurt met vriendjes en vriendinnetjes uit de wijk samen muziek te maken. ‘De Muziekspeelplaats’ gaat initiatiefrijke buurtbewoners – Boegbeelden – helpen om een succesvolle muziekspeelplaats te organiseren. In Nederland hebben we tal van voetbalveldjes en speelplekken op straat, Er zijn echter heel weinig plekken waar kinderen op een laagdrempelige manier in aanraking kunnen komen met muziek. Ze kunnen wel op straat voetballen, maar muziekles is om verschillende redenen niet voor ieder kind even toegankelijk. Stichting Muziekspeelplaats helpt hierbij!”