Organisatie

We zijn op zoek! Misschien wel naar jou?

Fondsenwerver
Werf ons voortbestaan!
Media duizendpoot
Denk mee, agendeer, plaats en beheer onze social media!
Communicator
Luister en maak van vragen een heldere boodschap.
Event ondersteuner
Regel een glimlach!
Vrijwilligers coördinator
Wij zijn onze vrijwilligers, samen helpen we hen!
Kantoor support
Geef ons kantoor jouw kleur.

Marketeer
Zet ons merk neer en we bepalen samen de strategie.
Beeldmaker
Leg het belang van muziek voor kinderen vast.

Team De MuziekSpeelplaats

Siggi Florentina
1ste Boegbeeld – Den Haag

“Ik zal toekomstige boegbeelden helpen door mijn ervaringen om te zetten in waardevolle lessen en ondersteuning!”
Servaas Schrama
ICT – Functioneel beheer

“Ik help daar waar mogelijk om de digitale dienstverlening continue te verbeteren!”
Nick Schilperoort
Start up Marketeer & Social media beheer

“Het is superleuk om mee te helpen!”
Dick van der Schans
Adviseur Algemeen

“Wanneer mogelijk adviseer ik gevraagd en ongevraagd!”
Desiree Derrez
Netwerk Liaison

“Is er een verbinding mogelijk om kinderen in hun buurt muziek te kunnen laten maken? Dan klop ik aan!”
Nog niet bekend
ICT – Support

“Onze events zijn het moment waarop De MuziekSpeelplaats een podium heeft en geeft.”
Nog niet bekend
Eventleider
“Onze events zijn het moment waarop De MuziekSpeelplaats een podium heeft en geeft.”
Nog niet bekend
Steunpilaar
“Leden van Team De MuziekSpeelplaats kunnen altijd bij mij terecht voor een oor, schouder of gebaar. Is het nodig dan sta ik naast hen!.”

Bestuur | Directie

Tjeerd P. Oosterhuis
Componist | Producer | Mede-initiatiefnemer
Voorzitter
“Het zou mooi zijn als er naast voetbalveldjes ook muziekspeelplaatsen komen voor álle kinderen!”
Jean-Marc Kessely
Senior Studio Engineer
Secretaris
“Een prachtig initiatief waarbij kinderen de gelegenheid krijgen om hun creativiteit te ontplooien en energie te gebruiken tevens op een speelse manier leren samenwerken!”
Valentijn van der Beek
Sales Directeur Hanos
Penningmeester
“Samen creatief bezig zijn met muziek is ontzettend leuk én nuttig voor kinderen. Je gunt ieder kind de mogelijkheid om dit te doen!”
Michel Koolmees
Consultant | Mede-initiatiefnemer
Algemeen directeur
“Wij inspireren en helpen muzikale buurtleiders die een De MuziekSpeelplaats organiseren waar alle kinderen samen met muziek spelen zoals zij ook naar een sportveldje in de buurt gaan!”

Raad van Advies

Georg Werger
Advocaat, ondernemingsrecht
“Het zou mooi zijn ……”
Gerdy Harteveld
Voorzitter RvT NBD Biblion
“Een prachtig initiatief …..”
Muziek voor kinderen waar dat niet zo vanzelfsprekend is. Graag maken wij dat wel vanzelfsprekend. We zien kinderen graag hun talenten ontdekken, samenwerken met andere kinderen uit de wijk en hun zelfvertrouwen groeien. Daarom zijn we De Muziekspeelplaats gestart.
Wij willen de groep kinderen en jongvolwassenen (van 0 tot 21 jaar) inspireren en helpen muziekspeelplaatsen succesvol te organiseren. Wij vinden dat ieder kind in aanraking moet kunnen komen met muziek, ook als daar bijvoorbeeld, geen geld voor is of wanneer een (verstandelijke en/of lichamelijke) beperking kinderen blokkeert muziek te maken. In de jeugdjaren van elk kind worden de keuzes gemaakt voor de rest van ieders leven. Wij willen hier graag een positief steentje aan bijdragen.

Wij zijn een groep mensen die elkaar vinden vanuit onze liefde voor muziek en passie voor de ontwikkeling van het kind.
Stichting De MuziekSpeelplaats heeft een culturele ANBI-status, is aangesloten bij Goede Doelen Nederland en is een CBF erkend Goed Doel. De dagelijkse leiding ligt bij een klein bestuur. De MuziekSpeelplaats ondersteunt (de opstart van) lokale muziekspeelplaatsen die – gesteund door vrijwilligers uit de buurt – kinderen de mogelijkheid bieden om kennis te maken met muziek en andere kinderen. Die ondersteuning kent diverse vormen: kennis, netwerken, een website en indien mogelijk financieel.

Initiatiefnemer en co-founder van Stichting Muziekspeelplaats is Tjeerd Oosterhuis. Over zijn wens om project ‘De Muziekspeelplaats’ op te pakken, zegt hij het volgende:
“Als liedjesschrijver, componist en producer ben ik betrokken bij Kinderen voor Kinderen. Dat geeft erg veel voldoening, omdat het altijd fijn is om met kinderen te werken tijdens hun ontwikkeling. We leren dat muziek maken mensen op allerlei gebieden helpt, maar we merkten ook dat veel kinderen niet naar Kinderen voor Kinderen concerten (konden) komen! Waarschijnlijk omdat het niet voor alle gezinnen is weggelegd om bijvoorbeeld een muziek event te bezoeken. Maar er zou ook een veilige locatie in de buurt moeten zijn, waar kinderen samen muziek kunnen maken! Aangezien ik al jaren werkzaam ben in de muziekindustrie, wil ik graag iets terug doen voor kinderen. Speciaal voor hen voor wie het niet vanzelfsprekend is in de buurt met vriendjes en vriendinnetjes uit de wijk samen muziek te maken. ‘De Muziekspeelplaats’ gaat initiatiefrijke buurtbewoners – Boegbeelden – helpen om een succesvolle muziekspeelplaats te organiseren. In Nederland hebben we tal van voetbalveldjes en speelplekken op straat, ook in achterstandswijken. Er zijn echter heel weinig plekken waar kinderen op een laagdrempelige manier in aanraking kunnen komen met muziek. Ze kunnen wel op straat voetballen, maar muziekles is om verschillende redenen niet voor ieder kind even toegankelijk. Stichting Muziekspeelplaats helpt hierbij!”