Doe mee!

Maak muziek toegankelijk voor álle kinderen!

Muziek maken is iets magisch en belangrijk voor de ontwikkeling van het brein. Hoe eerder je begint met muziek maken hoe beter. Samen muziek maken is alleen niet voor ieder kind in Nederland vanzelfsprekend. Bijvoorbeeld vanwege een verstandelijke of fysieke beperking. Of omdat het te duur is en er thuis geen geld is voor een instrument. Daarom maakt De Muziekspeelplaats voor alle kinderen van 6-13 jaar muziek toegankelijk. Samen creëren we een veilige plek in de wijk waar muziek en plezier de boventoon voeren. Waar kinderen gewoon binnen mogen wandelen, spelenderwijs en onder begeleiding hun talenten ontdekken, herinneringen maken, leren samenwerken en zelfvertrouwen krijgen.

Dat lukt ons niet alleen! Jij kunt helpen.

Eenvoudig door ons financieel te steunen als donateur of door als partner bij te dragen met bijvoorbeeld een geschikte ruimte, muziekinstrumenten, een gezamenlijk event of een samenwerking.
Maar we zoeken ook Boegbeelden: actieve muzikale buurtleiders, bewoners die namens én met hun buurt een De MuziekSpeelplaats starten en runnen. Durf jij dat aan? Wij geven je de instrumenten en steunen je niet alleen muzikaal. Ook in de vorm van kennis, achterban organisatie, benodigdheden en een netwerk.
Je kunt natuurlijk ook als vrijwilliger meewerken aan De MuziekSpeelplaats organisatie.
Of zijn jullie eigenlijk al een De MuziekSpeelplaats?
Haak aan en wij werken dan samen om zoveel mogelijk kinderen uit de buurt muziek te laten maken (promotie, events, lokale crowdfunding, achterban organisatie). Jullie Boegbeeld wordt verbonden aan alle De MuziekSpeelplaats Boegbeelden om elkaars ervaringen te kunnen delen. Ons doel is dat jullie zelfstandig doorgroeien! De MuziekBox in Den Haag is een prachtig voorbeeld!